External evaluation report of the Science and Research Centre Koper - Giannini, Stefania (knjige, 2022)
Za postopek zunanje evalvacije ZRS Koper je bila ustanovljena mednarodna komisija za zunanjo evalvacijo, v nadaljevanju EEB, ki jo sestavljajo profesorica dr. Stefania Giannini, profesor dr. Matjaž Kuntner in profesorica dr. Birgit Sauer. Zunanja evalvacija je potekala tako v fizični (s fizično udeležbo zunanjih evalvatorjev na ZRS Koper) kot tudi v hibridni obliki (on-line) v med 25. in 28. januarjem 2022.EEB je v času med januarjem in marcem 2022 pripravila Poročilo zunanje evalvacije, ki je bilo predstavljeno direktorju in Znanstvenemu svetu ZRS Koper. Poročilo vsebuje tako evalvacijsko oceno za ZRS Koper kot celoto kot tudi oceno za vsako posamezno raziskovalno enoto (inštitut).