New strong divisibility sequences - Du, Zhibin (Ars mathematica contemporanea, 2022)
Predstavimo nove družine deljivih in zlahka deljivih zaporedij, osnovanih na nekaterih faktorizacijskih lastnostih polinomov Čebiševa.
Keywords: Chebyshev polynomials; determinant; determinanta; polinomi Čebiševa; strong divisibility sequences; tridiagonal matrices; tridiagonalne matrike; zlahka deljiva zaporedja