Trenutne smeri razvoja pri spajanju materialov v avtomobilski industriji - Tušek, Janez (Strojniški vestnik, 2004)
Prispevek opisuje trenutno stanje spajanja materialov v svetovni avtomobilski industriji. Teoretično so opisani in s praktičnimi primeri prikazani postopki spajanja materialov, ki se uporabljajo v največjih avtomobilskih tovarnah v svetu. Prikazano je uporovno varjenje, obločno varjenje, spajkanje, hibridno varjenje, varjenje čepov, lepljenje in mehansko spajanje. Na koncu je podan sklep, ki pove, da gre razvoj na tem področju v smeri uporabe laserja za varjenje in spajkanje, lepljenja in mehanskega spajanja s kovicami in brez njih.
Keywords: spajanje materialov; varjenje; spajkanje; lepljenje; automotive industry; avtomobilska industrija