Storitve dostave direktne pošte in publikacij v notranjem poštnem prometu - Bekő, Jani (IB revija (Ljubljana), 2008)
V prispevku predstavljamo storitve Pošte Slovenije na dveh tržnih segmentih: na trgu direktne pošte in publikacij ter na trgu direktne pošte. Izpostavljamo zlasti tri ugotovitve. Prvič, cenovna elastičnost povpraševanja na obeh obravnavanih trgih zavzema vrednosti pod nič. Drugič, iz analize funkcij povpraševanja po direktni pošte ugotavljamo pozitivne križne cenovne elastičnosti povpraševanja glede na cenovna gibanja oglasnih sporočil na televiziji, v revijah in dnevnikih. In tretjič, koeficienti dohodkovne elastičnosti povpraševanja po storitvah direktne pošte kažejo, da se skupno število sprejetih kosov pošiljk na segmentu direktne pošte povečuje hitreje, kot rastejo realni prihodki v trgovini na drobno.
Keywords: Slovenia; Slovenija; telecommunication; telekomunikacije; pošta; poštni promet; Pošta Slovenije; storitve; elastičnost povpraševanja