Rastlinski fosili v karbonskih plasteh na trasi avtoceste pri Bizoviku - Kolar-Jurkovšek, Tea (Geologija, 2002)
Raziskava fosilnih rastlin, ki so bile izkopane ob izgradnji vzhodne ljubljanske avtocestne obvoznice pri Bizoviku je pokazala, da so se podobne rastline pojavljale na enotnem evroameriškem florističnem območju, ki je v zgornjem karbonu zavzemalo ozemlje današnje Severne Amerike in preko Evrope segalo še v Azijo. Najdena fosilna flora pripada praprotnicam.
Keywords: fosili; fosilna flora; karbon; karbonatne kamnine; Posavske gube; stratigrafija; stratigraphy; vegetacija