Military family readiness - Hess, Donabelle C. (Sodobni vojaški izzivi, 2020)
Zveza Nato zajema različno večnacionalno okolje in najrazličnejše sisteme socialne podpore, saj večina družin nima na voljo infrastrukturne podpore, ki so je vajene. Družinam ob napotitvi v Natovo bazo prilagajanje na vojaško življenje, raznovrstnost kultur in jezik države gostiteljice zato pomeni izziv. Podpora in storitve vojaške skupnosti so lahko za vojaške družine še posebno koristne, saj je med napotitvami, ločenim življenjem in selitvami potreba po taki podpori večja. Namen prispevka je pripraviti pregled literature in poudariti pomen podpore skupnosti, storitev ter državnih programov, ki spodbujajo odpornost družine med življenjem v tujini, in kako se lahko ti zaščitni ukrepi uporabljajo za vse družine oboroženih sil.
Keywords: centri za podporo družinam; community support; dobrobit; family support center; military community; military family; odpornost; podpora skupnosti; podporni programi; resilience; storitve; support services and programs; vojaška družina; vojaška skupnost; well-being