Pipi Mali na pikniku - Varjačič, Bojan (knjige, 2020)
Na lep sončen dan se kmet Pucko z družino odloči oditi na piknik.Na traktor naložijo vse potrebščine in se odpeljejo na travnik poleg gozda. Zadnji trenutek se jim pridruži tudi piščanček Pipi Mali, ki mu je doma dolgčas. Skoči na traktor in se skrije v košaro...