Die Zikadenfauna (Auchenorrhyncha) städtischer Habitate von Basel - Mühlethaler, Roland (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2004)
Prvič je bila sistematično raziskana favna škržatkov kantona Basel-mesto. V ta namen smo vzorčevali v vseh vrstah življenjskih prostorov, ki jih najdemo v Baslu. Raziskave so potekale od aprila do oktobra 2000 na 43 mestih. Primerke smo zbirali z mrežo ali sesalcem. Skupno smo določili 3281 primerkov, pripadajočih 144 vrstam 7 družin. 12 vrst je novih za Švico, ena je nova za Nemčijo.
Keywords: Basl; favna; insekti; škržatki