Aktivno državljanstvo v srednji šoli - Rojc, Jasna (knjige, 2021)
Priročnik Aktivno državljanstvo v srednji šoli je namenjen učiteljicam in učiteljem kot podpora načrtovanju, organizaciji in izvajanju istoimenskega obveznega vsebinskega sklopa oziroma pouka v srednješolskih programih. Usmerja jih pri načrtovanju poučevanja, ki v ospredje postavlja drugačne, aktivne didaktične pristope in metode ter oblike dela, v nasprotju s klasičnim, v srednji šoli pretežno frontalno zasnovanim poukom splošnoizobraževalnih predmetov.