Implementacija GDPR v CERP-u - primer dobre prakse na Hrvaškem - Molnar, Branka (Moderna arhivistika, 2019)
Članek opisuje postopke upravljanja z osebnimi podatki, ki jih izvaja CERP, pravna oseba z javnimi pooblastili,s ciljem usklajevanja odredb GDPR, potem ko je v Republiki Hrvaški stopil v veljavo Zakon o izvajanju Splošne uredbe o varstvu podatkov. Poudarjeno je,da je CERP dolžan sprejeti načelo javnosti, ko gre za podatke v zvezi z njegovo primarno dejavnostjo, tj. upravljanjem z državno imovino, vendar pa je v postopkih, v katerih so navedeni osebni podatki njegovih zaposlenih ali strank, dolžan spoštovati GDPR ter druge tozadevne predpise Republike Hrvaške. Uvajajo senove vrste evidenc in dokumentov, ki spremljajopostopke implementacije in skupaj s Posebnim popisom gradiva CERP določajo roke hrambe.
Keywords: CERP; GDPR; implementacija; implementation; odprti podatki; open data; osebni podatki; personal data