Prikaz bolnika z zasevkom v telesu vretenca L1 nejasnega izvora - Hanc, Marko (Onkologija (Ljubljana), 2013)
Zasevki malignomov v kosti so znatno pogostejši od primarnih novotvorb. Približno 2 % zasevkov, kljub številnim opravljenim preiskavam, ostane brez jasnega mesta izvora. Predstavljeni 59-letni bolnik je bil sprejet zaradi patološkega preloma telesa vretenca L1. Po odstranitvi večine telesa, natančni patološki preiskavi in razširjeni diagnostiki, vprašanje glede izvora primarnega tumorja še vedno ostaja nerazrešeno.
Keywords: diagnostika; malignom; therapy; zasevki v kosti; zdravljenje