Ali strip(izacija) lahko spodbuja branje med mladimi? - Osvald, Mojca (Šolska knjižnica, 2012)
Članek s treh različnih stališč: profesorice slovenskega jezika, avtorja stripov in mentorja ter dijakov, odgovarja na vprašanje, ali strip(izacija) spodbuja branje med mladimi. Sklepna ugotovitev je, da sicer obstaja nekaj skepse o priljubljenosti branja med mladimi (tudi stripov, ne le klasične literature), da pa je stripizacija klasičnih del zagotovo ena izmed poti, ki spodbujajo (analitično) branje med mladimi.
Keywords: bralna kultura; branje; motivacija; stripi; stripizacija