Pričakujemo dojenčka - Isak Kres, Jelena (knjige, 2024)
Za vas smo pripravili Vodnik s koristnimi informacijami in napotki za to vznemirljivo obdobje. Pri njegovem nastajanju so sodelovali številni priznani zdravstveni in drugi strokovnjaki. Upamo, da boste v njem našli čim več odgovorov na vaša vprašanja o nosečnosti, porodu in zgodnjem starševstvu ter usmeritve, kam po dodatne informacije, podporo ali pomoč, če bi jih potrebovali. Vodnik, ki je pred vami, bogatijo tudi verzi pesnice Jelene Isak Kres, ki jih je napisala posebej zanj. Nositi in roditi otroka je za vsako žensko nekaj edinstvenega. Naj bo zato nosečnost čas, ko še posebej dobro skrbite zase. S tem boste tudi otroku omogočili kar najboljši začetek. Pri tem je zelo dobrodošla podpora in sodelovanje bodočega očeta. S pozornostjo in naklonjenostjo eden drugemu ustvarjata varno in ljubeče družinsko okolje, ki bo kmalu postalo otrokov dom. Za otrokov razvoj so najpomembnejši ljubeči bližnji. V najzgodnejšem obdobju sta to najpogosteje mama in oče. Z rastjo otroka se krog odraslih, ki skrbijo zanj, ga vzgajajo in učijo, povečuje. Pomagajo drugi člani družine, stari starši, vzgojitelji v vrtcu in učitelji v šoli.
Keywords: Dojenčki; elektronske knjige; higiena; Nega; nosečnice; Nosečnost; novorojenčki; partnerski odnosi; poporodna doba; Porod; Priročniki; razvoj; zborniki