Bogastva in okoljski problemi Namibije - Lampič, Barbara (Geografski obzornik, 2001)
Specifične naravne razmere v Namibiji pogojujejo sila redko poselitev in gospodarsko usmeritev v rudarstvo, ribištvo in ekstenzivno kmetijstvo. Pod njihovim vplivom se je razvilo izjemno zanimivo, sušnim razmiram prilagojeno živalstvo in rastlinstvo. Zaradi novih razmer in razvoja nekaterih gospodarskih panog pa obstajajo nevarnosti, ki lahko ogrozijo naravno ravnotežje te južnoafriškr dežele.
Keywords: ekologija; kmetijstvo; Namibija; podnebje; prst (pedologija); regionalna geografija; suša; turizem