Transfer znanja in socialni kapital v družbi znanja - Lenarčič, Blaž (Družboslovne razprave, 2007)
V prispevku obravnavamo obtok, diseminacijo in aplikacijo znanstvenih izsledkov, kar poimenujemo transfer znanja. Glede na to, da je proces transferja znanja družbeno dejanje, je za njegovo uspešno izpeljavo ključen socialni kapital. Z namenom preverjanja te teze je najprej opravljen pregled procesa transferja znanja s poudarkom na stanju v Sloveniji ter analiza posameznih razsežnosti socialnega kapitala: strukturne, relacijske in spoznavne.
Keywords: socialni kapital; družba znanja; knowledge; znanje; človeški kapital; prenos znanja