Influence of technological factors on physical and mechanical properties of laminated prints - Havenko, Svetlana (Strojniški vestnik, 2008)
Izvedli smo raziskavo parametrov kakovosti nanašanja pri različnih vrstah tehnologij za različne papirje. Upoštevali smo vpliv temperature in hitrosti tiskarskega nanašanja s polipropilenskimi filmi na kakovost nanosa. Razvili smo matematični model, ki opisuje trdnost in vihanje nanosa v odvisnosti od faktorjev ureditve postopka. Izvedli smo tudi optimizacijo tehnološkega postopka.
Keywords: tehnološki postopki; optimiranje; polipropilen; papir; laminiranje