Political, social and economical development of Ostrava region in Czech republic - Šindler, Petr (Geografski vestnik, 1999)
Socialne in politične spremembe na Češkem po letu 1989 so sprožile številne razvojne dejavnike, pri čemer je treba ugotoviti, da se pesimistične napovedi niso povsem potrdile. Socialne in ekonomske spremembe v regiji so znatne; zlasti v demografski strukturi, v proizvodni in neproizvodni sferi, v storitvah ter seveda v kvaliteti okolja.
Keywords: družbena geografija; human geography; prebivalstvo; economy; gospodarstvo; družbeni razvoj; družbene spremembe; regionalni razvoj; Czech Republic; Češka