Diskretni časovni kristali - Gnidovec, Andraž (Matrika, 2017)
Predstavljen je koncept spontanega zloma diskretne simetrije translacije časa ter definicija diskretnih časovnih kristalov. Opisane so ovire za njihov obstoj ter pogoji, potrebni za njihovo realizacijo. Prikazana sta model in eksperiment ter njuni rezultati.
Keywords: discrete time crystals; diskretni časovni kristali; modeli; models; numerical analysis; numerična analiza; rigidity; rigidnost; spontan zlom simetrije; spontaneous discrete time translation symmetry breaking