Zvočna knjiga na USB-ključu - Ločniškar-Fidler, Mateja (Šolska knjižnica, 2012)
V prispevku predstavljamo USB ključ, na katerem so lahko začasno ali trajno shranjeni zapisi, kot so npr. besedila, zvočni, filmski in drugi zapisi. Sprašujemo se, ali je v šolski knjižnici smiselno imeti taka dela na ključu in če je odgovor pozitiven, kako jih bibliografsko obdelati, to je katalogizirati in klasificirati ter opremiti. Postopke obdelave, ki nedvoumno ločijo zapis na USB ključu od zapisov na drugih nosilcih, razložimo na primeru leposlovnega dela Ne povej, kaj si sanjala Ferija Lainščka.
Keywords: bibliografska obdelava; neknjižno gradivo; šolske knjižnice; USB-ključi