Oskrbne funkcije v organizaciji mestnega prostora - na primeru Maribora - Pak, Mirko (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2007)
Trgovina je eden najbolj dinamičnih, občutljivih in kompleksnih dejavnikov rabe in organizacije mestnega prostora. To so tudi osnovna vprašanja te študije regionalnega središča Maribora. Kot nosilci procesa stopajo v ospredje nakupovalna središča, ki odločilno vplivajo ne le na funkcijski, temveč tudi na splošni razvoj mestnega središča.
Keywords: Maribor; urbana geografija; mestni predeli; funkcije; oskrba; trgovina na drobno; trgovski centri