Avtogeni trening - Grasberger, Delia (knjige, 2024)
Avtogeni trening je prava klasika med tehnikami sproščanja. Zaradi preprostega načina učenja tehnike in vsestranske uporabnosti je primeren za prav vsakogar. Ko avtogeni trening enkrat dobro obvladamo, ga lahko uporabimo kot učinkovito orodje za vse, kar želimo spremeniti v svojem življenju: odpravljanje velikih in malih telesnih tegob, zoperstavljanje stresu, povečanje ustvarjalnosti ali uspešno izpolnjevanje zastavljenih ciljev. Preden se lotite sedemtedenskega programa, opisanega v knjigi, se temeljito posvetite osnovni vaji za obvladovanje stresa. V zvočni knjigi so tudi štiri sklenjene vaje za različne priložnosti oziroma potrebe. Delia Grasberger je specialistka za nevrologijo in psihiatrijo. Od leta 1989 živi v Münchnu, kjer se je dodatno specializirala na področju psihoterapevtske medicine in delala na Kliniki za dinamično psihoterapijo, dokler ni leta 1993 odprla zasebne ordinacije. Je članica Nemškega združenja za zdravniško hipnozo in avtogeni trening (DGÄHAT) in to metodo že vrsto let uspešno uporablja na sebi in svojih bolnikih.
Keywords: Avtogeni trening; avtosugestija; duševna higiena; koncentracija (psihologija); Priročniki; psihotehnike; samozavest; samozdravljenje; sproščanje; stres; vaje; zvočne knjige