Representation or participation? - Larsson, Anders Olof (Javnost (Ljubljana), 2013)
O uporabah popularne mikroblogerske storitve Twitter v politične namene potekajo razprave tako med znanstveniki kot med političnimi poznavalci. Pojavile so se domneve, da bi konverzacijski vidiki mikrobloga lahko prispevali k spodbujanju spletnega posvetovanja med enakimi, vendar se je le malo študij lotilo empiričnega preverjanja te domneve. Članek predstavlja tako empirično študijo, ki temelji na zajetni bazi tvitov o danskih parlamentarnih volitvah leta 2011. S kombinacijo podatkovne zbirke in analizo podatkov s teoretičnimi temami za razpravo, članek ocenjuje politično aktivnost na Twiterju med bolj usposobljenimi uporabniki mikrobloga v mesecu dni pred volitvami. Rezultati z ugotavljanjem tipov uporabnikov razkrivajo, da ima večji del analiziranih aktivnosti značilnosti "predstavniške javne sfere", vendar so bile zaznane tudi sledi "participativne javne sfere".
Keywords: Danska; Denmark; election; volitve; politična kampanja; politična propaganda; družbena omrežja