Funkcijsko usmerjeni teoretični okvir za načrtovanje mehatronskih sistemov - Yong, Xu (Strojniški vestnik, 2007)
Predstavljena je nova funkcijsko usmerjena teoretična mreža za razvoj metod načrtovanja mehatronskih sistemov. Vključili smo tehnološko neodvisni delovni opis vidikov mehatronskega sistema, kot so 1) povezave in razlike ciljne funkcije, spreminjevalne funkcije in prehoda stanja, 2) sestava obdelave podatkov in 3) drugotne funkcije. Vse razprave smo nato povzeli v zbirki aksiomov, ki tako oblikujejo modele načrtovanja in metode za mehatronske sisteme.
Keywords: mehatronika; mehatronski sistemi; razvoj; načrtovanje