Teacher self-assessment of their science and technics competences and professional development - Blanuša Trošelj, Danijela (Revija za elementarno izobraževanje, 2021)
V prispevku avtorji predstavljajo rezultate empirične raziskave, ki je bila del širšega raziskovalnega projekta "Culture of Educational Institution as a Factor in Co-Construction of Knowledge" na Univerzi na Reki. Raziskava je bila izvedena na vzorcu 317 učiteljev iz osnovnih šol iz Hrvaške in Slovenije. Avtorje je zanimalo, kako učitelji ocenjujejo svoj profesionalizem v praksi, ali se učitelji v različnih obdobjih kariere statistično pomembno razlikujejo pri ocenjevanju svoje profesionalnosti in profesionalnega razvoja v praksi.
Keywords: class teachers; naravoslovne in tehnične kompetence; profesionalni razvoj; professional development; science and technics competences; učitelji