Staff rides in professional military education - Weissmann, Mikael (Sodobni vojaški izzivi, 2024)
Članek preučuje ključno vlogo vojaških študijskih potovanj v poklicnem vojaškem izobraževanju in izpostavlja njihovo sposobnost povezovanja zgodovinskih vojaških dogodkov in sodobnih izzivov, s katerimi se soočajo vojaški voditelji. Predstavljen je hibridni model vojaških študijskih potovanj, ki združuje zgodovinske študije s praktičnimi zahtevami sodobnega vojskovanja, s čimer učinkovito premošča vrzel med preteklimi analizami in sodobnim pomenom. Članek ponuja podrobne smernice za načrtovanje vojaških študijskih potovanj, vključno z vključitvijo vojnih iger, da bi ustvarili enotno učno izkušnjo. Predstavljen je idealen model pedagoškega načrtovanja, ki zagotavlja, da so učni cilji usklajeni z dejavnostmi, in ponuja različne modele za študij na terenu. Ta spoznanja spodbujajo službene vožnje kot ključno orodje v poklicnem vojaškem izobraževanju in zagotavljajo njihovo nadaljnjo pomembnost pri pripravi voditeljev na sedanje in prihodnje izzive.
Keywords: Častniki; pedagoško načrtovanje; sodobni izzivi; vojaška študijska potovanja; vojaška zgodovina; Vojaško izobraževanje; Vojaško usposabljanje; vojne igre