WhatsApp en el foco del análisis lingüístico - Kaminski, Bettina (Verba hispanica, 2025)
Pričujoči članek prinaša bibliografski pregled in primerjalno analizo znanstvene produkcije o digitalnem diskurzu na WhatsAppu znotraj dveh jezikoslovnih tradicij: španske in nemške. Osrednji cilj študije je identificirati podobnosti in razlike v teorijah, metodoloških pristopih in predmetih raziskave. Primerjalna analiza se osredotoči na različne vidike, kot so različnih načini konceptualizacije in opredelitve platforme, predmetov raziskave in baze podatkov. Študijo sklene sistematizacija pogosto spregledanih raziskav v zadnjih desetih letih ter nekaj izhodišč za nadaljnje raziskave.
Keywords: análisis del discurso; comunicación digital; corpus linguistics; digital communication; digital discourse; digitalni diskurz; discourse analysis; discurso digital; diskurzivna analiza; korpusno jezikoslovje; lingüística de corpus; spletno sporazumevanje; WhatsApp