Izvedba nerekurzivnega digitalnega sita s programirljivim poljem logičnih vezij v strukturi porazdeljene aritmetike - Osebik, Davorin (Informacije MIDEM, 1997)
V članku je opisana izvedba univerzalne strukture nerekurzivnega digitalnega sita s 15 koeficienti v porazdeljeni aritmetiki z LCA vezji firme Xilinx. Pri tem smo uporabili takšno strukturo, ki omogoča izračun izhodnega signala po klasičnem in po modificiranem postopku porazdeljene aritmetike. Z opisano aparaturno opremo smo pri izbranem nizkoprepustnem situ dosegli slabljenje 30 dB in frekvrnco vzorčenja 333 kHz. Meritev amplitudnih frekvenčnih odzivov sita smo opravili z digitalnim generatorjem belega šuma na vhodu sita. Modificirana oblika porazdeljene aritmetike zagotavlja povečanje dinamičnega območja izhodnega signala.
Keywords: digitalna elektronika; digitalna obdelava signalov; električni filtri; LCA vezja; logična vezja; mikroelektronika