Lea - Šega, Ivan (knjige, 2026)
O knjigi: Zgodba v knjigi govori o dijakinji posiljeni s pomočjo droge GBL, ki jo poznavalci imenujejo tudi droga za posiljevanje. Govori o problemih dijakinje, ki rodi otroka spočetega s posilstvom. Zgodba se začne odvijati, ko dekle zaključuje tretji letnik srednje šole in jo nadaljuje v četrtem letniku. Prikazuje težave, ki jih ima dekle zaradi posledic posilstva. Oba akterja zgodbe se ponovno srečata, ko postaneta sodelavca v tovarni. Tam mu ona nesebično pomaga z darovanjem ustreznega matičnega tkiva, ko ta zboli in ima le ona ustrezen material, ki mu lahko pomaga.
Keywords: Mladoletnice (dekleta); Nosečnost; Posilstvo; V leposlovju