291 Razne reči. — Priprosta past za mravlje v hišah je krožnik, s prašičjo mastjo tanko namazan. Mast mravlje privabi, a te se ga primejo. Kader je krožnik poln, obrišeš s cunjo mravlje ž njega, past pa na novo nastaviš. — Da glavnata salata ne pojde v seme, izrovati jo treba s korenino ter prenesti na pesek v klet. Sicer je pa vzrasle salate štor tudi dobra zelenjad, dokler je še mlad in mehak. Taki štori se olupijo, zrežejo na kratke kose, potem na vodi z nekoliko soli kuhajo ter naposled pripravijo kakor špargeljni. — Kako je meso starih krav zboljšati. Dobre krave držijo gospodarji pri hiši, kolikor časa je le moči. Znano je pa, da je meso od kake 12 ali več let stare krave zelo slabo, ker je trdo in pusto. To napako je mogoče popraviti. Daj kravi 24 ur, predno jo za-kolješ, en liter dobrega jesiha, in dobila bode meso, ki se v 2 do 2% urah popolnoma skuha in ki ga ni ločiti od mesa kakega triletnega goveda.