Zgodovina raziskovanja luminiscentnih snovi - Južnič, Stanislav (Vakuumist, 1997)
Tretji del razprave zadeva radioluminiscenco in katodoluminiscenco, posebno v Braunovi elektroniki. Posebno poglavje je posvečeno raziskavam luminiscence v tedanji Avstriji in slovenskih deželah.
Keywords: fizika; physics; luminiscenca; zgodovinski prikazi