Ureditev nekaterih institutov individualnih delovnih razmerij danes in v prihodnje - Tičar, Luka (Delavci in delodajalci, 2018)
Avtor želi v prispevku v prvi vrsti izpostaviti napredek, ki je bil narejen na normativni ravni urejanja individualnih delovnih razmerij v RS. Pri tem poudari in izlušči nekaj najpomembnejših zakonskih rešitev, ki po mnenju avtorja nakazujejo na dokaj dobro in relativno sodobno pravno ureditev. Še posebej ko slednjo postavimo še v mednarodno-pravni kontekst. Kljub temu pa želi avtor opozoriti na nekaj institutov in zakonskih rešitev, katerih manjša sprememba bi veljavno ureditev postavila na višjo raven. Avtor v tem smislu obravnava problematiko akta o sistemizaciji kot podlago za sklenitev pogodbe o zaposlitvi, problematiko dveh nestandardnih oblik pogodbe o zaposlitvi in nekaj elementov pravne ureditve delovnega časa in plačila za delo v najširšem smislu.
Keywords: akt o sistemizaciji; break during the working hours; delovno pravo; fixed-term employment contract; full-time work; justified reason for regular termination of employment contract; odmor med delovnim časom; omejevanje sklepanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas; polni delovni čas; povračilo stroškov v zvezi z delom; reimbursement of labour costs; Systematisation Act; utemeljen razlog za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi