Concerning the transition to farming in the East Baltic - Antanaitis, Indre (Documenta Praehistorica, 1999)
Cilji članka so trije: pregledati sedanje teorije, ki govorijo o splošnem, praktičnem vidiku prehoda v kmetovanje (koriščenje rastlinskih in živalskih virov); usmeriti pozornost na težave s podatki, ma katerih temeljijo teoretični sklepi; ter raziskati specifične družbeno-kulturne spremembe, ki sose pojavile sočasno s praktičnim prehodom, še posebej tiste, ki se kažejo v spremenjenih oblikah pokopov.
Keywords: archaeology; arheologija; arheološke najdbe; neolitik; Litva