Dekleta, žene, gospodinje, gospodinjci! Čas, ki ga živimo, terja«racionalno obnašanje vsakogar izmed nas in preudarno porabo denarja. Marsikaj, kar bi sicer drago kupili v trgovini, lahko ob sprostitvi po napornem delovnem dnevu naredimo sami. SAMO ZNATI JE TREBA! Po napornem delu boste hitro pripravili okusno in poceni ko-silo, v dolgih zimskih večerih boste s pletenjem in drugimi spretnostmi združili koristno s prijetnim, z drobnimi spret-nostmi boste popestrili in preuredili stanovanje, spomladi pa boste racionalno izkoristili majhcn obhišni vrtiček in ga zasadili s kulturami, ki proizvajajo bogatejši pridelek, pripravili toplo gredo in pravilno obrezali sadno drevje. Vsak tečaj, ki ga želimo organizirati pod vodstvom izkTušenih strokovnjakov, ima v svojem programu obvladanje tehnike dela in za cilj izdelek, ki vam bo v veselje in spodbudo tudi za lastno izpopolnjevanje. ZATO SE VPIŠITE! V tečaje kuhanja, ki se bodo pričeli decembra 1983, fe-bruarja in aprila 1984 V tečaj pletenja in kvačkanja, ki se bo pričel v sredini no-vembra 1983 V tečaje krojenja in šivanja, ki jih bomo prirejali vsaka 2 meseca. (oktober, december, februar, april) V tečaj makrameja (vozlanja), ki se bo pričel po končanem tečaju pletenja in kvačkanja. V tečaj sam svoj arhitekt, ki se bo pričel januarja 1984 V tečaj sam svoj vrtnar, ki se bo pričel febraarja 1984 Tečaje bomo organizirali v prostorih Delavske univerze Grosuplje, v prostorih Komunalnega podjetja Grosuplje, Splošnega mizarstva Grosuplje in na primernih zunanjih (vrtnih) površinah. Prijavesprejemamo vsakdan od 7.30 do 15.30 in ob sredah do 17.30 ure na naslov DELAVSKA UNIVERZA »Boris Ki-drič« Ljubljana, območni izobraževalni center Grosuplje, Ko-lodvorska c. 2. in po telefonu št. 772—309. O točnih datumih in krajih tečajev vas bomo na podlagi vaših poimenskih prijav pismeno obvestili. Hkrati vas vabimo na 2-3 urna predavanja, ki jih bomo v je-sensko-zimskem času prirejali v DRUZBENEM DOMU GROSUPLJE in za katera upamo, da vam bodo v korist in za-dovoljstvo. V novembru 1983: — shranjevanje mesa (kolin) in gotovih jedi v zmrzovalni skrinji V decembru 1983: — aranžiranje in dekoriranje: cvetja (ikebana), daril in slavnostne mize (primerno za novoletne in druge praznike). V marcu 1984: — sodobna in uporabna moda V aprilu 1984: zdravilna zelišča: predavanja in nabiranje pod strokovnim vodstvom O predavanjih vas bomo sproti obveščali s plakad. DELAVSKA UNIVERZA GROSUPLJE