First record of Euchromius Ocelleus (Haworth, 1811) (Lepidoptera: Crambidae) in Slovenia - Gomboc, Stanislav (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2013)
Primerek vrste Euchromius ocelleus (Haworth, 1811) smo ob koncu vročega poletnega obdobja našli v Kozjanskem parku. Primerek smo ujeli na UV svetlobne privabilne vabe med nočnim popisom metuljev v peskokopu v Gradišču pri Župjeku, 11. sept. 2012, nedaleč od hrvaške meje. Ker smo doslej v Sloveniji zabeležili le en osebek, predvidevamo, da gre za selivca, ki se tukaj še ne razmnožuje.
Keywords: Crambidae; fauna; favna; Kozjanski Park; Lepidoptera; metulji; moths; Slovenia; Slovenija