Bralci in branje kot interakcija z literarnimi besedili - Grosman, Meta (Primerjalna književnost, 2011)
Koncept branja kot interakcije med bralcem in besedilom nam omogoča, da preučujemo nekatere manj znane razsežnosti procesov branja in literarnega izkustva. Pozornost usmerja na bralčeve dejavnosti pri branju in na bralčev lastni delež pri mentalni predstavi besedila. Takšen koncept branja pomaga tudi pri razumevanju branja elektronskih besedil.
Keywords: branje; bralci; recepcijska estetika; literarno izkustvo; digitalna literatura