The endomorphisms of Grassmann graphs - Huang, Li-Ping (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Graf ?$G$? je jedro, če je vsak endomorfizem grafa ?$G$? avtomorfizem. Graf se imenuje psevdo-jedro, če je vsak endomorfizem bodisi avtomorfizem bodisi barvanje. Denimo, da je ?$J_{q}(n,m)$? Grassmannov graf nad končnim obsegom s ?$q$? elementi. Pokažemo, da je vsak Grassmannov graf psevdo-jedro. Še več, ?$J_{2}(4,2)$? ni jedro in ?$J_{q}(2k + 1,2)(k \ge 2)$? je jedro.
Keywords: core; endomorfizem; endomorphism; Grassmann graph; Grassmannov graf; jedro; maksimalna klika; maximal clique; pseudo-core; psevdo-jedro