Analysis of pipeline vibration - Avsec, Jurij (JET on-line, 2019)
Vibracije se pojavljajo v skoraj vseh energetskih sistemih. V članku je prikazana analiza vibracij v cevovodih pod vplivom tokov gnanih s tlačno razliko ali s pomočjo elektromagnetnih sil. V ta namen smo analizirali cevovode različnih premerov. V cevovodih smo obravnavali tok surove nafte.
Keywords: analiza; cevovodi; continuous vibration; energetski sistemi; pipeline fluid flow; pipeline vibration; vibracije