Beri vsak dan - v družbi ali pa sam - Gajgar, Polona (Šolska knjižnica, 2021)
Branje je sredstvo, s katerim usvajamo znanje in včasih tudi sanje. Kadar čas nam prehitro beži, nas prav branje lahko umiri. Branje naš besedni zaklad bogati in nas pogosto dolgo v noč spati ne pusti, ko v postelji bedimo in napeti zgodbi sledimo. V prispevku je predstavljenih nekaj idej, s katerimi sem četrtošolce motivirala za branje v želji, da bi tudi sami izkusili zgoraj navedene vidike branja.
Keywords: bralna pismenost; branje; motivacija; osnovnošolci