Design and evaluation of a hierarchical control algorithm for an electric active stabilizer bar system - Kong, Zhenxing (Strojniški vestnik, 2016)
Članek predstavlja nov hierarhični algoritem za krmiljenje sistema sprednjega in zadnjega električnega aktivnega stabilizatorja (ASB) na štirikolesnem cestnem vozilu. Njegova naloga je aktivno krmiljenje dinamike stranskega nagibanja in vrtenja okrog navpične osi. Predlagani hierarhični krmilni algoritem vključuje regulatorje na treh ravneh. Na podlagi stabilnosti stranskega nagibanja in udobja pri vožnji je bil izbran referenčni model kota stranskega kota nagibanja, iz katerega izhaja ciljni kot nagiba.
Keywords: aktivni stabilizatorji; drseče krmiljenje; eksperiment s strojno opremo v zanki; hierarhično krmiljenje; mehko vodenje; numerična simulacija