PP filamentne preje izdelane z dodatkom lojevca - Demšar, Andrej (Kovine zlitine tehnologije, 1998)
V raziskavi smo kot dodatek pri izdelavi polipropilenskih filamentnih prej na laboratorijski predilno - raztezalni napravi uporabili lojevec, mineral magnezijevega silikata. Namen raziskave je bil ugotoviti vpliv dodatka lojevca PP polimeru na predilni proces ter na tekstilne in mehanske lastnosti izdelanih filamentnih prej.
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: umetna vlakna; polipropilen; lojevec; talc; predenje