The Slovenian language, literature and teaching of Slovenian language research project - Jesenšek, Marko (Slavia Centralis, 2020)
Raziskovalni projekt Slovenski jezik, literatura in poučevanje slovenščine predstavlja položaj slovenskega jezika v matičnem slovenskem prostoru in v stiku s sosedskimi jeziki. Gre za diahroni in sinhroni pogled na slovenski jezik v regiji, ki ji jezikovno stičnost določata podonavski in alpsko-jadranski prostor, primerjalno tudi za slovenščino v stiku z globalnim angleškim jezikom.
Keywords: didactics of language and literature; didaktika jezika in književnosti; history of Slovene language; interculturality; jezikovna politika; language policy; medkulturnost; razvoj slovenskega jezika; slovaropisje; Slovene grammar; Slovene literature; slovenska književnost; slovenska slovnica