273 Kmetijske raznoterosti. Mlečne in kavine pege nainažejo se z zmesjo rumenjaka in glicerina ter izpero v gorki vodi in se na nasprotni strani zlikajo ne baš s prevročim likalnikom. Za volneno in polvolneno blago rabi se zmes jednega dela glicerina, 7 delov vode in 1/2 dela salmijaka. Pege se s tem namažejd in se čez dve uri potem še jedenkrat, in tako dvanajst ur zaporedoma, kadar se pege posuše. Potem se denejo mej čiste cunje in likalnikom zgladijo. Za svileno blago vzame se pa 5 delov glicerina, 5 delov vode in 1j± del salmijaka in potem tako ravna, kakor z volnenimi. Vendar se je treba poprej prepričati, če bi barva ne trpela. Lesk se zopet napravi, če blago s čopičem zmoči gumijevo vodo ali pa s pivom. Snažnost ledenih omar. Na snažnost ledenih omar se marsikje jako malo gleda. Večkrat se ondi puste ostanki jedi ali pijač. Zaradi tega začne kmalu v taki omari smrdeti. Ostanki začno gniti. V omari namreč ni tako mrzlo, da bi stvari ne gnile. Led le gnitje nekoliko zadržuje, če se v nesnažne ledene omare devajo jedi in pijače, se spridijo, dobe zoprn duh in postanejo tudi škodljive. Vsak teden naj se tako omaro dobro očedi, in razkuži, za to je pa najbolje, če jo namažemo z apnenim mlekom, ali z razstopljivo nadmangansko-kislega kalija.