Uprizarjanje moškosti v predvolilni predsedniški kampanji 2012 - Crnović, Deja (Družboslovne razprave, 2014)
V članku sem z analizo televizijskih in spletnih prispevkov o predsedniški kampanji 2012 skušala pokazati, kako je kandidat Borut Pahor z opravljanjem 46 različnih, predvsem fizičnih poklicev uprizarjal drugačno moškost od tiste, ki je bila zanj značilna pred kampanjo. Prek mediatizacije politike in eventizacije kampanje se je Borut Pahor iz novega moškega, ki skrbi predvsem za svoj videz, spremenil v moškega delavskega razreda, ki v ospredje svojega delovanja postavlja moralo, odgovornost in trdo delo. Z opravljanjem poklicev, ki niso neposredno povezani s politiko, je bil rezultat Pahorjeve kampanje še dodatna depolitizacija predsedniške funkcije.
Keywords: Pahor, Borut, 1963-; Presidential elections; Predsedniške volitve; Election campaigns; Mass media; Volilne kampanje; Množični mediji; Masculinity; Moškost; Slovenia; Slovenija; politics; politika; predvolilna kampanja; promocija; Promotion