Labour law beyond national borders - Carta, Cinzia (Delavci in delodajalci, 2022)
Članek predstavlja pregled glavnih tem, analiziranih v revijah Mednarodnega združenja revij delovnega prava (IALLJ) v letih 2018, 2019 in 2020. Avtorici sta se glede vsebin, izbranih za obravnavo, odločili, da se osredotočita na pet tematskih skupin, ki odražajo glavne interese znanstvenikov IALLJ v velikem številu pregledanih člankov. Ta pregled je tako razdeljen na pet razdelkov: meje delovnega prava; odgovornosti vzdolž globalnih dobavnih verig; izzivi sindikatov pri zagotavljanju minimalne plače in delovnih pogojev; prepoved diskriminacije in dostojne delovne pogoje za ženske.
Keywords: delovni pogoji; delovno pravo; discriminations; diskriminacija; dobavne verige; global supply chains; labour law; labour law’s boundaries; minimalna plača; minimum wage; sindikati; trade unions; working conditions