Pogled ZGS na nadaljnji razvoj javne gozdarske službe - Jakša, Jošt (Gozdarski vestnik, 2009)
Članek obravnava pomen oblikovanja enotne javne gozdarske službe za usmerjanjegospodarjenja z gozdovi in razvoj gozdarske stroke v Sloveniji. Opisuje doslej opravljeno delo Zavoda za gozdove Slovenije in nakazuje njegov nadaljnji razvoj z navedbo ciljev in usmeritev iz Nacionalnega gozdnega programa in navedbo usmeritev iz internega razvojnega dokumenta - Strategije razvoja ZGS.
Keywords: forestry; gozdarstvo; Zavod za gozdove Slovenije; javne službe; Slovenia; Slovenija