Razprava o multikulturalizmu in individualnih človekovih pravicah - Medved, Felicita (Razprave in gradivo - Inštitut za narodnostna vprašanja (1990), 1998)
Članek razpravlja različne teoretične poglede na koncept multikulturalizma kot normativnega načela, predvsem v razmerju med komunitarizmom in individualnimi človekovimi pravicami, ki so pripomogli k utemeljitvi oblikovanja načel za izgradnjo imigracijsko-integracijske politike Republike Slovenije na individualnih človekovih pravicah za svobodo delovanja in blaginje.
Keywords: človekove pravice; human rights; imigranti; večkulturnost; normativnost; politics; politika