Semiologija geste - njeni temelji in njene perspektive - Kovačev, Asja Nina (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1994)
Gesto pojmujemo kot nazorno in ilustrativno sredstvo za komuniciranje. Možnost za oblikovanje gestularnega znakovnega sistema, strukturalno podobnega verbalnemu, je spodbudila razvoj znanosti o gesti, ki naj bi bila lingvistiki analogna podznanost semiologije. To je dosegel Bridwhisell z oblikovanjem kinezike.
Keywords: semiologija; geste; neverbalne komunikacije