Primer izpeljave analize besedila v kvalitativni raziskavi - Roblek, Vasja (Management, 2009)
V članku na podlagi kvalitativne raziskave prikazujemo primer načina analize in razlage besedila. V prvem delu se osredotočimo na teoretično opredelitev analitičnega orodja ter značilnosti analize in interpretacije besedil znotraj kvalitativne raziskave. V nadaljevanju na podlagi izsledkov (polstrukturiranih intervjujev in osebnih zapisov, opazovanja delovanja dveh mrež) prikažemo možnost analize in interpretacije dobljenih podatkov z uporabo analitičnega orodja tematske mreže.
Keywords: raziskovalno delo; družboslovno raziskovanje; raziskave; besedila; Besedilo; interpretacija; analiza