Primarna koronarna angioplastika - mehanični način odpiranja zaprtih venčnih arterij pri akutnem srčnem infarktu - Starc, Radovan (Medicinski razgledi, 1999)
Avtor v članku obravnava mehanični način odpiranja zaprtih koronarnih arterij s primarno perkutano transluminalno koronarno angioplastiko pri akutnem srčneminfarktu. Podrobno navaja vrste, prednosti, pomanjkljivosti, indikacije in kontraindikacije za primarno koronarno angioplastiko. Primarna koronarna angioplastika predstavlja optimalni način zdravljenja akutnega srčnega infarkta.
Keywords: Myocardial infarction; srčni infarkt; Therapy; srčne bolezni; Angioplasty, transluminal, percutaneous coronary; zdravljenje; Contraindications; koronarna angioplastika; Methods; Time factors