Kako lahko knjižnica glasbene šole pripomore k delovanju glasbene šole? - Jamar, Nina (Glasba v šoli in vrtcu, 2012)
V prispevku je predstavljeno delovanje študijske skupine za knjižničarje na glasbenih šolah, ki deluje v okviru Zavoda Republike Slovenije za šolstvo. Predstavljeni so tudi prispevki, ki so nastali v okviru dopisnega srečanja te študijske skupine, v okviru katerega smo si postavili vprašanje Kako lahko knjižnica glasbene šole pripomore k delovanju glasbene šole? Zaključimo lahko, da je vse, kar knjižničarji, zaposleni na glasbenih šolah izvajamo, namenjeno čim boljšemu delovanju glasbene šole, katere del je posamezna knjižnica. Delovanje naj bi se odražalo tako znotraj kot tudi zunaj prostorov glasbene šole.
Keywords: glasbene šole; knjižnice; libraries; music schools; study groups; študijske skupine; The National Education Institute of the Republic of Slovenia; Zavod RS za šolstvo